Overstappen van Arbodienst

Zeg vóór 1 oktober (pro forma) op
Het is weer de tijd van het jaar om de prestaties van uw arbodienstverlener goed te evalueren. Misschien heeft u dit al gedaan en bent u helemaal tevreden. Dan moet u vooral niets doen. Maar als u twijfelt over de samenwerking met de arbodienstverlener, dan is het nu het moment om eens kritisch na te denken over wat u wilt. De meeste overeenkomsten met arbodiensten lopen per kalenderjaar met een opzegtermijn van 3 maanden. U heeft dus tot 1 oktober de tijd om (pro forma) op te zeggen, indien u wilt overstappen.

 

Pro Forma opzegging
U kunt per 1 oktober een ‘pro forma’ opzegging doen bij uw huidige arbodienst. Dat wil zeggen, formeel zegt u op, om daarmee te voldoen aan de opzegtermijn.
U heeft dan nog 3 maanden om uit te zoeken óf u ook daadwerkelijk wilt overstappen, en welke alternatieve arbodienst u zou willen contracteren. Uw huidige arbodienst is contractueel verplicht om –ondanks de opzegging- de dienstverlening tot het einde van de contracttermijn uit te voeren.

Mocht u aan het formele einde van het contract tóch besluiten om bij uw huidige arbodienstverlener te blijven, kunt u de pro forma opzegging altijd weer intrekken.

 

Combipakketen
Het kan zijn dat de arbodienstverlener gekoppeld is aan uw verzuimverzekering. Op het moment dat u een meerjarig contract hebt met een verzekering mét arbodienst, zal het moeilijk zijn om uw contract op te zeggen. Echter, heeft u een verzekeringscontract mét arbodienstverlener die één of meerdere malen stilzwijgend verlengd is? Dan is in veel gevallen het contract maandelijks opzegbaar. Dit is wettelijk vastgelegd, op dezelfde manier als dat u (mobiele) telefoonabonnementen na stilzwijgende verlenging maandelijks kunt opzeggen.

 

HRM Highway heeft, door het intensieve contact met haar klanten, veel ervaring opgedaan met de diverse ARBO dienstverleners. Wij helpen u graag met uw keuze.

Wilt u de mogelijkheden eens bespreken?  Bel naar 023-751 60 62 en wij staan u graag te woord.

Tussentijds opzegbeding is niet áltijd gunstig >
Twitter
  • Op zoek naar een leuke baan voor minimaal 32 uur bij een mooie organisatie vlakbij de RAI in Amsterdam? Check dan ee…https://t.co/h9eiqQwqWb33 dagen geleden

  • Tijdelijk interim HR ondersteuning nodig, wij helpen u graag! https://t.co/Ar0wgKZAGN272 dagen geleden